Microlot: Loja V2

wat is een Microlot eigenlijk?

WALNOOT, SINAASAPPEL EN GRAPEFRUIT!​

Klaar voor dit circus van smaken? De Loja heeft diepe, funky tonen van karamel, pure chocolade, walnoten en amandelen. Samen met een fruitige afdronk van sinaasappel, limoen en grapefruit. 

De terroir van Equador is soms een beetje in de war, zoals hier op de Hacienda  van de familie Velez. Gelukkig voor ons, want de smaken zijn complex, goed proefbaar en gaan alle kanten op! Een echte aanrader voor de koffie geeks!

FARMER - Jose Eguiguren

Jose Luis Eguiguren is derde generatie koffie boer. Zijn overgrootvader was een legende, z’n opa een genie en zijn vader een levende mythe. Nu aan hem om de trots van de familie, samen met boeren uit Loja hoog te houden. En dat doen ze op 1800 meter hoogte! Hier komt het lekkerste water uit de Andes naar de farm. De Malacatos river vloeit door de Hacienda Santa Gertrudis. Jose oogst alleen de rijpste kersen, deze worden gewassen en gedroogd tot ze iets minder dan 11% vocht bevatten. Dit zorgt voor een explosieve smaak van walnoot, sinaasappel en grapefruit. Crazy… 

Microlot Loja

ROASTING - MANUEL ROMERO​

Manual is de Head Roaster bij Santa Gertrudis en is gespecialiseerd in het branden van Speciality Coffee. Samen met zijn team heeft hij 200 kilo van de beste bonen geselecteerd uit de oogst voor de Loja. Manual heeft de bonen perfect geroost zodat de zoete tonen naar boven komen maar de zure afdronk ook behouden wordt.

Al met al, brandt Manuel de Loja in 13 minuten en 29 seconden. Na 13.29 minuten heeft de boon een perfecte glans, wat ook wel de ‘luster phase’ wordt genoemd.

Manual brand de koffie tot in de kern, zodat de zoete tonen naar boven komen maar ook de acidische afdronk er nog goed in zit. De “after taste” is eigenlijk niet goed te beschrijven.

Love it or hate it but Manual wont let you forget it.

Microlot Loja

Zoetheid van suikerriet, Marsepein Met een AFDRONK van limoen

Loja, is de naam van de provincie waar deze koffie vandaan komt. Bij deze koffie proef je een mooi balans van chocolade, noten en honing, gecombineerd met een fruitige afdronk met tonen van appel, peer en zelfs grapefruit. 

Loja
Loja
Loja
loja

RADIKAAL GENIETEN

Op 1800m hoogte worden alleen de rijpste, rode bessen worden geplukt, met de hoogste concentratie suikers en meeste smaken. Bij de wetmill, worden de bonen gewassen in water en gedroogd. Na 3 weken rusten in de schaduw zijn ze klaar om gebrand te worden in Equador door Manuel.

Land van herkomst: Ecuador

Regio: Loja

Farm: Cango Bajo

Soort: San Salvador

Seizoen: Mei tot Augustus

Hoogte: 1750 – 1850m

Proces: Gewassen

Hoeveelheid: 200 kg

INTENSITEIT
BITTERHEID
BODY
ACIDITEIT
Previous
Next

IN SEARCH FOR THE BEST CUP

Het FairChain team ontmoete Jose tijdens een bezoek aan het Amazone gebied in Ecuador waar samen met de United Nations is gewerkt aan de FairChain chocolade van TheOtherBar.

BARISTA ADVIES

Deze Loja is een omni-roast, dat betekend dat de koffie gebrand is voor iedere zetmethode, van filter tot espresso. Dat betekend dus dat het aan jou is om de juiste smaken uit de koffie te halen! En wij helpen je natuurlijk een beetje.

FILTER KOFFIE

Maak je een filter koffie? Dan breng je de karamel smaken mooi naar boven en heeft de koffie een fruitige afdronk van sinaasappel en grapefruit.

ESPRESSO KOFFIE

Zet je een Espresso? Dan haal je het beste de diepe karamel, suikerriet zoetheid en pure choco uit de bonen.

BEN ER ALTIJD ALS EERSTE BIJ!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van onze nieuwe Microlots. Omdat we deze in kleine porties roosteren, gaan ze meestal heel snel. Na koffie-abonnees hebben nieuwsbrief-abonnees altijd de eerste lading, daarna is het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Schrijf je dus vandaag nog in!