Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Consumenten

Bestellen

Heel gemakkelijk: ga naar de bestelpagina en volg stap één tot en met vier. Aanklikken en naar beneden scrollen. In ‘mijn account’ staat een overzicht van bestellingen of (lopende) abonnementen. 

Dat kan zeker! Drink je niet genoeg koffie om maandelijks koffie te bestellen? Dan kun je er ook voor kiezen om eenmalige bestellingen te doen. Dit kun je doen door op ‘koffie bestellen’ te klikken en vervolgens naar beneden te scrollen, daar vind je de mogelijkheid om eenmalig koffie te bestellen.

Bij een proefpakket ontvang je onze originele smaken, de Limu en Two to Tango in een 250 gram zakje. Een proefpakket is de beste manier om de smaken uit te proberen!

De eerste bestelling zal altijd via iDEAL gaan, als je een abonnement start zal de eerste betaling via iDEAL gaan. Bij een abonnement zullen de volgende betalingen  via automatische incasso lopen. We werken hiervoor samen met een betrouwbare betaalprovider en indien nodig is geld terugboeken zo gebeurd.

Ben je van bank veranderd? Dan moet je het abonnement annuleren en opnieuw registreren met het nieuwe rekeningnummer.

Abonnement

We hebben een flexibel abonnement, je kunt het bijna volledig zelf indelen, je bestellingen zijn doorlopend. Een flexibel abonnement kun je tijdelijk of geheel stopzetten met een druk op de knop (ok, eigenlijk een dropdownmenu in je account, maar dat klinkt minder fancy).

Wil je helemaal stoppen met je abonnement en wil je ook je gehele account opheffen, bel of mail ons even. Dat je ons verlaat is emotioneel gezien best pittig voor ons en je kunt ons dan gelijk persoonlijk even troosten. 

Mail naar: wakeup@moyeecoffee.com of bel naar: 020 737 22 95

Je kunt zelf aangeven of je de koffie per week, per maand of om de zoveel dagen wilt ontvangen. Wil je andere koffie in je abonnement? Ga je op vakantie, of wil je gewoon even een maandje overslaan? Het kan allemaal!

Laat het ons even weten en ons team past het voor je aan. Voor alle wijzigingen of vragen kun je mailen naar wakeup@moyeecoffee.com dan pakt het Moyee team het voor je op. 

De eerste afbetaling is altijd door middel van iDEAL in de webshop. Vervolgens betaal je bij een abonnementsvorm via een automatische incasso.

Bezorging

Heb je niet de koffie besteld die je wilde, geen zorgen je kunt het gemakkelijk omruilen. De koffie kan alleen geruild worden als de verpakking nog dicht is. Je kunt het dan naar het retour adres die op de doos staat versturen en de verzendkosten zijn dan voor jou. Stuur ons even een mailtje welke koffie je graag in de plaats zou willen ontvangen dan sturen we je andere koffie op zodra we de andere koffie hebben ontvangen.

Is er iets mis met de koffie, laat het ons dan even weten. Dan gaan we een passende oplossing bedenken.

Om de prijs voor de boer eerlijk te kunnen houden rekenen wij verzendkosten. Deze zijn per gewicht bepaald en worden bepaald op de betaal pagina van de webshop. Bestel je meer dan 4 kilo koffie dan is de verzending voor onze rekening.

Als je vóór 15:00 uur op werkdagen je bestelling plaatst, verpakken en sturen wij bestellingen de volgende dag (tenzij het een feestdag is). Op zondag en maandag wordt dus niet bezorgd.

Het kan afwijken, maar ons team doet er natuurlijk alles aan om het zo snel mogelijk bij je te krijgen.

Jazeker, wij bezorgen ook in het buitenland! Het enige is dat wij wel internationale verzendkosten in rekening moeten brengen. Check hiervoor je pakketdienst/bezorger voor deze tarieven.

Tijdens feestdagen en een dag erna worden er geen leveringen bezorgd. Houd hier rekening mee, dus bestel op tijd je koffie voor tijdens de feestdagen!

Bij een eenmalige bestelling, een proefpakket of een flexibel abonnement kan het leveradres en factuuradres gescheiden worden. Indien je meerdere producten wilt bestellen en dit op verschillende adressen wilt laten bezorgen, dan kun je dit apart bestellen.

Zakelijk

Heb je vragen over je zakelijke bestelling? Neem dan contact met ons op. 
Mail; B2B@moyeecoffee.com
Telefoon; +31 (0)20 261 8377
Website; ttps://zakelijk.moyeecoffee.com/

Stuur een mailtje naar B2B@moyeecoffee en geef aan op wiens mail adres het geregistreerd moet staan. Dan maakt onze customer care manager het voor je aan!

Log in bij het zakelijke account en bestel de producten. Of bestel per mail, via  B2B@moyeecoffee.com en plaats je bestelling.

Indien je voor 14:00 uur besteld is het de volgende dag geleverd. Alle bestellingen gaan per doos, daar zit 8 kilo in, het minimum is dan ook 8 kilo.

Heb je een Jura machine, dan kun je de Jura helpdesk (079- 330 0790) bellen en kunnen zij je verder helpen. Het kan zijn dat je garantie is verlopen dus wees daar alert op. Heb je een ander apparaat maar wel via ons gekocht? Neem dan even contact met ons op.

Post NL levert niet op maandagen en zondag maar nu wel op zaterdag. Je ontvangt bij je bestelling nu ook een track en trace.

Algemene informatie

Productinformatie

Moyee staat voor kwaliteit! Je betaalt voor de kwaliteit van de koffie en niet voor de impact. Onze huidige koffies zijn de campagnes. Zoals in de afbeelding hieronder zie je dat we duurder zijn dan DE, maar binnen de kwaliteitscategorie zijn we goedkoper dan andere koffiemerken. Daarnaast betalen we de koffieboer in Ethiopië 20% boven de marktprijs, wat gemiddeld €6,00 de kilo is. Maar veel belangrijker, wat ons betreft, is de 300% meer economische impact die we met verwerken en verpakken in Ethiopië realiseren: FairChain!

In verhouding tot andere koffiemerken heeft de koffie van Moyee een hoge kwaliteit, vooral de 100% Limu. Dit is één van de meest smaakvolle koffieboon van Afrika. Moyee is 100% FairChain, 100% speciaal, 100% biologisch en 100% arabica!  

Om je koffie zo vers mogelijk te houden, raden wij je aan om het te bewaren op een koele, donkere plek. Voorkom dat andere geuren de geweldige smaak infiltreren, dus bewaar de koffie in een afgesloten doos. De verpakking van onze koffie heeft een speciale eenrichtingsventiel. Dit houdt in dat de bonen kunnen ademen, maar er geen lucht naar binnen kan komen.

Een gebrande boon smaakt het beste 2 tot 8 weken na het branden. Dus waar de boon gebrand wordt, heeft geen invloed op de smaak van de koffie.

Wij gebruiken zowel Limu als Jimma bonen, beide 100% Arabica bonen: de beste die er zijn. Onze Limu bonen hebben een cupping score van 80, wat inhoudt dat ze de naam ‘100% specialty bonen’ mogen dragen. Daarom mogen wij onze koffie radically good noemen. Vinden wij zelf. Dus.

Wij zijn Skal BIO gecertificeerd.

Koffie voor de french press zit net tussen de maling in van filter maling en espresso maling. Maar mocht je toch koffie willen bestellen dan kun je het beste voor filter koffie gaan.

Over Moyee

Moyee is het Ethiopische woord voor vijzel, wat Ethiopiërs gebruiken om hun gebrande bonen te malen. En waar komen onze koffiebonen vandaan? Juist ja, Ethiopië. Vandaar Moyee!

FairChain is een echte productie-consumptie relatie tussen de lokale ondernemers en de consument. Zo’n 98% van de toegevoegde waarde van jouw kopje koffie verdwijnt in de zakken van multinationals. In plaats van ongebrande groene bonen te exporteren, en daarmee ook de toegevoegde waarde, brandt FairChain de bonen lokaal en exporteren wij de gebrande bonen. Hierdoor zorgen we ervoor dat meer toegevoegde waarde in het koffieproducerende land blijft. Deze eenvoudige verschuiving in de koffieketen verbetert het leven van miljoenen mensen op een radicale en positieve manier. Jij wint met een geweldige koffie voor een normale prijs en de lokale ondernemers winnen met een grotere opbrengst. Koffie wint, wereldwijd. Wil je meer informatie over FairChain? Bezoek fairchain.org voor meer informatie.

Fairtrade koffie is een respectabel idee, wat lokale ondernemers van een minimumprijs verzekert in ruil voor het groeien en exporteren van ongebrande koffiebonnen naar koffiedrinkende landen. Het is een goede eerste stap, maar het impact hiervan is minder dan we gehoopt hadden. Het dringt armoede terug op een zeer bescheiden schaal. Het is tijd om grootser te denken, om dingen radicaal te veranderen. Wij noemen deze nieuwe manier van denken FairChain. We zijn een 50/50 onderneming, wat inhoudt dat Moyee en de ondernemers ieder de helft bezitten. De ondernemers zorgen voor het branden en Moyee voor de verkoop. Het is een echte productie-consumptie relatie.

Nee, doordat we onze keten netjes verdelen blijft er veel minder over bij ons. Waar Big coffee (zo noemen wij de grote koffiemerken) maar $3 per kilo achterlaat voor een groene boon, laten wij meer dan €10 achter, maar verkopen het voor dezelfde prijs (of minder)

Het impact report staat online op onze website. Deze kun je alleen hier vinden.

Je kunt Moyee Coffee kopen in onze eigen webshop, maar ook bij Coolblue en een aantal speciaalzaken. Maar er zijn natuurlijk ook een groeiend aantal hele leuke plekjes waar je de koffie kunt proeven! Plekjes zoals Sticky Fingers, Lokaal Edel, Bar Kantoor, Tachtig Morgen en DakKas. Wil je meer weten? Neem dan even contact met ons op.  

Klantenservice

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de klantenservice.

+31 (0)20 737 2295
wakeup@moyeecoffee.com