POWERED BY:
Moyee Coffee Header Logo-min
Logo amref

Koffie is geweldig,
maar heb je ooit
geholpen om een
leven te redden?

POWERED BY MOYEE & AMREF FLYING DOCTORS

Fairchain koffie dat lokale zorgverleners opleidt in Ethiopië.

In Ethiopië is er 1 dokter voor elke 130.000 mensen. Ter vergelijking, in Nederland is er 1 dokter voor elke 300 mensen. Dit tekort aan dokters in Ethiopië is natuurlijk waanzin! Daar gaan wij samen iets aan doen.

Jij drinkt koffie, wij leiden lokale zorgverleners op met Amref Flying Doctors. Bij elke 250 gram die jij drinkt, doneren wij 1 euro!

Amref tasting pack

Proefpakket: €18,50 + €3 verzendkosten
Inhoud: 3x 250 gram

Wissen

HOE doe je mee?

1. ONTVANG EEN PROEFPAKKET

In het proefpakket zitten drie smaken FairChain koffie. Kies voor een eenmalige levering, of ga gelijk voor een koffie abonnement! Zo zit jij nooit meer zonder koffie, en maak je elke levering weer impact.

2. GENIET VAN KOFFIE DAT ZORGVERLENERS OPLEIDT

Hou jij van de volle, krachtige koffie of meer van licht gebrande fruitige smaken? Met dit proefpakket kan jij thuis even lekker gaan zitten om de koffie te proeven.

3. ABO IETS VOOR JOU?

Favoriete koffie gekozen? Dan is een abo mogelijk wat voor jou! Alles is gemakkelijk aan te passen, stoppen of pauzeren, dus totaal flexibel.

3. Track impact

Wij houden je op de hoogte van jouw impact. De donaties aan Amref Flying Doctors worden volledig transparant bijgehouden op de blockchain. 

Update: BIJNA een ZORGVERLENER OPGELEID!

We zijn er al bijna om een lokale zorgverlener op de leiden in Ethiopië. Een zorgverlener opleiden kost 250 euro. Samen gaan we 198 lokale zorgverleners opleiden in Ethiopië. Die zullen zorg bieden aan wel 396.000 mensen. Daarmee hebben we jouw hulp nodig!

zonder na te denken aLTIJD koffie IN HUIS

Je krijgt als eerst een proefpakket om de koffie te proberen en krijgt daarna automatische leveringen. Moyee doneert €1,- per 250 gram aan Amref Flying Doctors. Dat betekent dat jij €3,- doneert bij je eerste levering!

Jij draagt bij aan het opleiden van hard nodige lokale zorgverleners in Ethiopië

Voor 250 euro kan Amref Flying Doctors één lokale zorgverlener via Leap een jaar lang toegang geven op een trainingsmodule. Een lokale zorgverlener in Ethiopië bereikt circa 2.000 gezinsleden.

HELP OM EEN LEVEN TE REDDEN!

Met een inwoneraantal van meer dan 109 miljoen mensen, heeft Ethiopië maar 1 dokter per 130.000 mensen. Ter vergelijking, in Nederland hebben we 1 dokter per 300 mensen

we gaan samen met jou, 198 lokale zorgverleners opleiden

Je zult wel denken, wat doet een gezondheidsorganisatie en een koffie bedrijf met elkaar? In Afrika betekent dat serieuze impact. Hoe dan? Even doorlezen!

Amref Flying Doctors en Moyee bundelen de krachten en lanceren Leap koffie. Jij drinkt koffie, wij doneren aan Amref Flying Doctors. Dit is al 1 euro per 250 gram koffie! Dit wordt gebruikt om lokale zorgverleners op te leiden via het online Leap platform in de omgeving waar onze koffieboeren werken. Dat is nog eens vliegende impact!

Dit dynamic duo van Amref Flying Doctors en Moyee is perfect omdat we beiden enorm gedreven zijn om een ding te bereiken: radicale verandering. Moyee in de wereld van koffie, Amref Flying Doctors voor een gezond en sterk Afrika.

De 198 lokale zorgverleners bieden goede zorg aan maar liefst 396.000 Ethiopiërs. Met deze impact bouwen we naast een leefbaar inkomen, ook aan een goede gezondheid voor alle 658 boeren die aangesloten zijn bij Moyee.

Logo amref
cropped-black_logo165941.png

WAAROM MOET IK MIJ ZORGEN MAKEN OVER DE GEZONDHEID IN ETHIOPIË?

"This shortage is the greatest risk to health in Africa"

- The world health organisation

Wat zijn de grootste gezondheidsrisico's in Ethiopië?

Om gezondheidsproblemen aan te pakken leidt Amref Flying Doctors lokale zorgverleners op. Zij zijn de belangrijke schakel tussen de bevolking en de gezondheidszorg. Amref traint lokale zorgverleners via een mobiele app genaamd Leap. Ze kunnen daarmee zelf bepalen waar en wanneer ze willen leren. Het werkt zelfs op de meest simpele telefoon! Lokale zorgverleners staan hiermee met elkaar in contact en delen informatie met elkaar. Ook kunnen de zorgverleners via de app direct contact opnemen met collega’s in andere ziekenhuizen. Zo kunnen zij snel belangrijke informatie met elkaar delen, bijvoorbeeld over besmettelijke ziektes of epidemieën. Dat is superbelangrijk, bijvoorbeeld met de uitbraak van Covid-19!

Ons doel

We gaan 198 lokale zorgverleners opleiden in Ethiopië die bieden zorg aan ruim 396.000 mensen. Hieronder vallen onze boeren in Ethiopië ook onder. Het ultieme goal is het opleiden van 55.000 lokale zorgverleners in Ethiopië. Zo kan heel Ethiopië gebruik maken van goede gezondheidszorg, dicht bij huis.

Betere gezondheid, minder armoede, betere koffie!

658 Moyee boeren zitten in Limu, Ethiopië. Ook hier gaan we lokale zorgverleners opleiden!

Boon
Boon
Boon
Boon
Boon
Boon

HOE WERKT LEAP?

Veel gezondheidsproblemen kunnen gemakkelijk worden voorkomen of behandeld door lokale zorgverleners die over betrouwbare informatie en essentiële vaardigheden beschikken. Amref Flying Doctors brengt deze kennis door via Leap getrainde lokale zorgverleners naar de lokale gemeenschap.

Lokale zorgverleners worden opgeleid via dit mobiele platform dat werkt op de meest simpele telefoon. In een aantal modules leren ze verschillende skills over een goede gezondheid. Zo bereiken lokale zorgverleners mensen in de meest afgelegen gebieden!

Amref leap

Radicale impact met Moyee

Moyee is geen koffie gaan verkopen om koffie te verkopen maar om de koffie keten radicaal anders te organiseren. Met de nieuwe Amref Flying Doctors koffie zetten we een totaal nieuwe stap om nog meer impact te maken.

van storytelling naar storyproving

We verkopen je niet alleen een goed verhaal, we bewijzen waar jouw impact heen gaat. Bij elke 250 gram die jij drinkt, wordt er via de blockchain €1 overgemaakt naar Amref Flying Doctors. Via jouw dashboard houden we je op de hoogte van je impact!

That is radical transparency!

de beste zorg met Amref Flying Doctors

Wij zijn trots om samen te werken met Amref Flying Doctors. Zij werken al decennia aan een gezond en sterk Afrika. Ze leiden lokale zorgverleners in Afrika op, bieden basiszorg en geven voorlichting. Wat had de wereld zonder ze gedaan? 

Zorgverleners zijn onmisbaar. Maar wat als er nauwelijks zorgverleners zijn? Dat is de keiharde realiteit in Afrika. 1 Op de 2 mensen krijgt geen goede medische zorg. Daar wil Amref Flying Doctors, de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie, iets aan doen.

wat een helden
Wissen

Contact

Wil je graag even wat kwijt, of
heb je een vraag? Let us know!
 
Bel: 020-7372295

Email: wakeup@moyeecoffee.com

Rhoneweg 44
1043 AH Amsterdam

MICROLOT - KERUGOYA