Onze Koffie

Logo-Moyee

Radically good coffee

Gezien in:

en vele anderen!

MEET THE FAMILY

Wij snappen heel goed dat iedereen zijn eigen smaak heeft. Daarom hebben wij 5 verschillende soorten koffies. Hou je van een fruitige koffie? Of wil je een powershot waar je een hele dag op kan springen? Misschien is een gebalanceerde koffie wel meer iets voor je. We got it all! Het is wel allemaal Radically Good Coffee: premium kwaliteit met radicale impact!

Single

Ons FairChain verhaal begon allemaal in Limu, Ethiopië. Deze specialty coffee uit de Kaffa-streek, de geboorteplaats van koffie, bezit mooie complexe volle aroma’s en smaken. Een frisse full-bodied koffie met een licht-fruitige afdronk van jasmijn en cacao. We slow-roasten deze koffie 13 minuten op 197 graden Celsius. Proef de bloemigheid en citrus aroma’s!
INTENSITEIT
BITTERHEID
BODY
ACIDITEIT

Double

Partnership staat bij Moyee hoog in het vaandel. Dus hebben we besloten twee bonen te laten samenwerken. Hallelujah, dat werkte! De fruitigheid van de Limu die samenspeelt met de zoetere, warme smaken van ongewassen Jimma geeft een goede balans. Deze blend geeft je een warme, volle cacao-achtige smaak met een afdronk van basterdsuiker en lichte fruitigheid. A match made in coffee heaven!
INTENSITEIT
BITTERHEID
BODY
ACIDITEIT

TRIPLE

Wil je een volle, donkere, mooi gebalanceerde koffie? Dan is de Triple Play jouw koffie! Een powerbak vol chocoladetonen en karamelaroma’s. Deze 3 bonen geven je een gevoel van energie, liefde en toegankelijkheid. Hoge intensiteit en een licht, maar elegant bittere afdronk. A hell of a way to start up your day!
INTENSITEIT
BITTERHEID
BODY
ACIDITEIT

dark roast

Kan het niet sterk genoeg? Dan hebben we deze koffie voor jou gemaakt. Step into the dark en geniet van een super-intense, volle, lekkere bittere koffie met aardse aroma’s en pure chocoladesmaken. Italian coffee, eat your heart out. We present you: The Dark Side!
INTENSITEIT
BITTERHEID
BODY
ACIDITEIT

Microlot

Deze limited edition microlot is uitgezocht en gebrand door onze headroaster José Mollura. Deze koffie wisselt regelmatig en is alleen in kleine oplage te verkrijgen. Ben je klaar om jouw wereld van koffie helemaal om te gooien en alleen nog de crème de la crème te drinken? De microlot-koffies hebben allemaal een cupping score van ‘hallelujah-hoog’ en José zorgt ervoor dat ze van een optimaal brandprofiel genieten.

INTENSITEIT
BITTERHEID
BODY
ACIDITEIT

Voor iedere machine

Whohooo! Je kunt vrijwel met iedere koffiezetmethode impact maken. Bestel in hele bonen, gemalen espresso- of filter koffie, of als N*spresso-cups (100% Clooney vrij).
Are you keen on your espresso machine? Prima, we hebben ook filterkoffie. Beschikbaar in 250 gram- en 1 kilo zakken.
Onze FairChain revolutie trekt ons naar de plekken waar mensen samen komen. En dat zijn er nogal wat rond de N*spresso-machine.

Hoe maken we moyee coffee?

In plaats van groene koffiebonen te exporteren – en daarmee de toegevoerde waarde – brandt FairChain ze in het land van herkomst. Dit is de ‘holy grail’ van FairChain: lokaal branden! Hierdoor verhogen we de hoeveelheid geld dat achterblijft in de producerende landen met 300%. Bovendien verbranden we onze bonen niet. Ze worden zorgvuldig gewassen en langzaam gebrand, tussen de 12 en 13 minuten. Zo komen we tot de allerbeste Specialty koffie!

taste it to believe it

Voordat je onderdeel wordt van de FairChain movement wil je de koffie misschien eerst even proeven. Dat kan super eenvoudig. Met een paar klikken ligt er een proefpakket op je deurmat. Het past door de brievenbus! Drink FairChain and Make Every Sip Count!

Grand Cru koffie​

De beste koffie uit Ethiopië, en sinds kort ook uit Centraal-Amerika!

Wij betalen Post

Vanaf 1 Kilo betalen wij de bezorging voor je. Dat kan anders zijn bij speciale aanbiedingen.

Morgen in huis

Vandaag besteld voor 14:00?
Morgen al in huis

Meer voor de boer

Moyee biedt een 20% hogere betaling aan de boer. Wel zo eerlijk!

Nogal leuk team

Dat 24 uur per dag klaar staat voor kleine of grote dingen.