Geplaatst op Geef een reactie

Storyproving

live feed5

Storyproving

Marketing is een intrinsiek onderdeel van de prijs opbouw.  Zoals jullie weten besteden wij er liever niet te veel aan en wat we uitgeven geven we het liefste uit aan jullie. Crowdspeak noemen wij dat. Ons doel en onze aanpak verkoopt zichzelf. Toch? 

Ja we groeien met dubbele cijfers, en in ons geval is groei goed, want meer impact. Maar nu zelfs bedrijven als Gillette en Starbucks claimen een “purpose” te hebben lijkt het erop dat de strijd om de bewuste consument aan het losbarsten is.

In plaats van mee te gaan in die gekte investeren wij onze tijd liever aan het realiseren van onze impact doelstellingen en het leveren van kwantificeerbaar en verifieerbaar bewijs daarvan. 

Zo leggen we de betalingen aan onze boeren vast op de blockchain (zie banner) waarmee wij radicale transparantie brengen in een keten die daar niet echt om bekend staat. Ook werken we daarmee aan de verdien capacitiet  nodig voor toegang tot krediet. Maar daarover later meer.

"Met al die purpose marketing onzin in opkomst concentreren wij ons liever op storyproving in plaats van storytelling"

Sander- Moyee Chief Internationaal

Ook zoeken wij naar mechanismen waarbij consumenten niet meer hoeven te geloven in een certificaat, een ngo of een do-goodnik bedrijf maar eigenlijk alleen zichzelf hoeven te vertrouwen. Na het Tkn-coffee experiment introduceerden we dit jaar tijdens de Parade festivals een nieuwe blockchain innovatie waarbij koffiedrinkers direct konden investeren in een koffieplant bij de boer. 

En hoewel niet echt van het certificeren zijn vinden we het toch belangrijk bij te dragen aan het harder maken van de impact claims. De Bcorp telling is daar een goed voorbeeld van maar ook de strengere toelating als social enterprise tot de code van sociale ondernemingen.

We zijn trots op de erkenning  die we van hen krijgen voor ons werk.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Geef een reactie