Contact

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over FairChain, de bezorgingen, je abonnement of betalingen? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Bezoekadres

Rhoneweg 44
1043 AH Amsterdam

Klantenservice

+31 (0)20 737 2295
wakeup@moyeecoffee.com
Bundles Klant?
Bel: 085-401 19 08

info

KVK – 61730556
BTW – NL854465376B01
IBAN – NL65RABO0118247220

Onze veelgestelde vragen

Bestellen

Heel gemakkelijk: ga naar de bestelpagina en volg stap één tot en met vier. Aanklikken en naar beneden scrollen. In ‘mijn account’ staat een overzicht van bestellingen of (lopende) abonnementen. Hier kun je ook heel eenvoudig je abonnement pauzeren.

Betalen

Afrekenen wordt online gedaan door middel van iDeal. Als er vanuit iDEAL een signaal terugkomt dat de betaling gelukt is, schiet de bestelling meteen door naar onze fulfilment partner en is je bestelling unterwegs. Als betalen niet lukt of je breekt de iDEAL transactie af, geen nood. Stuur even een mail naar pleasereply@moyeecoffee.com of wacht 24 uur, dan krijg je vanzelf een nieuwe betaallink toegestuurd.

In geval van een abonnement reken je de eerste keer af met iDEAL en vervolgens is er een automatische incasso van toepassing. We werken hiervoor samen met een betrouwbare betaalprovider en indien nodig is geld terugboeken zo gebeurd.

Om de prijs voor de boer eerlijk te kunnen houden rekenen wij verzendkosten. Deze zijn per gewicht bepaald en worden bepaald op de betaal pagina van de webshop. Bestel je meer dan 4 kilo koffie dan is de verzending voor onze rekening.

Bezorging

Als je vóór 16:00 uur op werkdagen je bestelling plaatst, verpakken en sturen wij bestellingen de volgende dag (tenzij het een feestdag is). Op zondag en maandag wordt dus niet bezorgd. Bij een proefabonnement of een vast abonnement worden er twee vaste levermomenten per maand afgesproken.

Jazeker, wij bezorgen ook in het buitenland! Het enige is dat wij wel internationale verzendkosten in rekening moeten brengen. Check hiervoor je pakketdienst/bezorger voor deze tarieven.

Tijdens feestdagen en een dag erna worden er geen leveringen bezorgd. Houd hier rekening mee, dus bestel op tijd je koffie voor tijdens de feestdagen!

Bij een bestelling van losse koffie, een proefpakket, proefabonnement of een flexibel abonnement kan het leveradres en factuuradres gescheiden worden. Indien je meerdere producten wilt bestellen en dit op verschillende adressen laten bezorgen, dan kun je dit apart bestellen.

Koffie kan geruild worden als de verpakking niet is aangebroken of beschadigd. De kosten voor retour zijn dan voor jou, geld krijg je weer teruggestort. Als er iets mis is met de koffie, dan horen we dat graag van je per mail of telefoon. Dan gaan we een passende oplossing bedenken.

Abonnement

We hebben een flexibel abonnement en voor als je even wil wennen aan een abonnement, ook een proefabonnement. Een proefabonnement duurt 3 maanden en stopt geheel vanzelf. Iedere maand wordt je bestelling geleverd en worden de kosten afgeschreven. De eerste keer betaal je met iDEAL nadat je je maling en favoriete smaak gekozen hebt.

Bij een flexibel abonnement is dit min of meer hetzelfde, je abonnement is dan doorlopend. Een flexibel abonnement kun je tijdelijk of geheel stopzetten met een druk op de knop (ok, eigenlijk een dropdownmenu in je account, maar dat klinkt minder fancy).

Wil je helemaal stoppen met je abonnement en wil je ook je gehele account opheffen, bel of mail ons even. Dat je ons verlaat is emotioneel gezien best pittig voor ons en je kunt ons dan gelijk persoonlijk even troosten. Mail naar: wakeup@moyeecoffee.com of bel naar: 020 737 22 95

De eerste afbetaling is altijd door middel van iDEAL in de webshop. Vervolgens betaal je bij een abonnementsvorm via een automatische incasso.

Productinformatie

Moyee staat voor kwaliteit! Je betaalt voor de kwaliteit van de koffie en niet voor de impact. Onze huidige koffies zijn de campagnes. Zoals in de afbeelding hieronder zie je dat we duurder zijn dan DE, maar binnen de kwaliteitscategorie zijn we goedkoper dan andere koffiemerken. Daarnaast betalen we de koffieboer in Ethiopië 20% boven de marktprijs, wat gemiddeld €6,00 de kilo is. Maar veel belangrijker, wat ons betreft, is de 300% meer economische impact die we met verwerken en verpakken in Ethiopië realiseren: FairChain!

In verhouding tot andere koffiemerken heeft de koffie van Moyee een hoge kwaliteit, vooral de 100% Limu. Dit is één van de meest smaakvolle koffieboon van Afrika. Moyee is 100% FairChain, 100% speciaal, 100% biologisch en 100% arabica!  

Om je koffie zo vers mogelijk te houden, raden wij je aan om het te bewaren op een koele, donkere plek. Voorkom dat andere geuren de geweldige smaak infiltreren, dus bewaar de koffie in een afgesloten doos. De verpakking van onze koffie heeft een speciale eenrichtingsventiel. Dit houdt in dat de bonen kunnen ademen, maar er geen lucht naar binnen kan komen.

Een gebrande boon smaakt het beste 2 tot 8 weken na het branden. Dus waar de boon gebrand wordt, heeft geen invloed op de smaak van de koffie.

Wij gebruiken zowel Limu als Jimma bonen, beide 100% Arabica bonen: de beste die er zijn. Onze Limu bonen hebben een cupping score van 80, wat inhoudt dat ze de naam ‘100% specialty bonen’ mogen dragen. Daarom mogen wij onze koffie radically good noemen. Vinden wij zelf. Dus.

Over Moyee

Moyee is het Ethiopische woord voor vijzel, wat Ethiopiërs gebruiken om hun gebrande bonen te malen. En waar komen onze koffiebonen vandaan? Juist ja, Ethiopië. Vandaar Moyee!

FairChain is een echte productie-consumptie relatie tussen de lokale ondernemers en de consument. Zo’n 98% van de toegevoegde waarde van jouw kopje koffie verdwijnt in de zakken van multinationals. In plaats van ongebrande groene bonen te exporteren, en daarmee ook de toegevoegde waarde, brandt FairChain de bonen lokaal en exporteren wij de gebrande bonen. Hierdoor zorgen we ervoor dat meer toegevoegde waarde in het koffieproducerende land blijft. Deze eenvoudige verschuiving in de koffieketen verbetert het leven van miljoenen mensen op een radicale en positieve manier. Jij wint met een geweldige koffie voor een normale prijs en de lokale ondernemers winnen met een grotere opbrengst. Koffie wint, wereldwijd. Wil je meer informatie over FairChain? Bezoek fairchain.org voor meer informatie.

Fairtrade koffie is een respectabel idee, wat lokale ondernemers van een minimumprijs verzekert in ruil voor het groeien en exporteren van ongebrande koffiebonnen naar koffiedrinkende landen. Het is een goede eerste stap, maar het impact hiervan is minder dan we gehoopt hadden. Het dringt armoede terug op een zeer bescheiden schaal. Het is tijd om grootser te denken, om dingen radicaal te veranderen. Wij noemen deze nieuwe manier van denken FairChain. We zijn een 50/50 onderneming, wat inhoudt dat Moyee en de ondernemers ieder de helft bezitten. De ondernemers zorgen voor het branden en Moyee voor de verkoop. Het is een echte productie-consumptie relatie.