Microlot: Guji

wat is een Microlot eigenlijk?

Tropische fruit explosie

Deze exotische smaak bom is eventjes weggeweest, maar na een roodgloeiende telefoon van echte fans, staat deze Guji, Ethiopië weer gelimiteerd bij ons op het menu (en daar zijn wij erg blij mee). Deze oude bekende neemt je mee op reis naar het kleurrijke Dambi Uddo in Ethiopië. Gevuld met tropische zoetheid en voldoende complexiteit; is dit het perfecte bakkie om de zomer mee te beginnen. 

The FARM - Dambi Uddo

Deze koffie groeit in de beroemde en befaamde Guji regio van Sidamo, vers water stroomt in dit gebergte van de Mora Mora rivier in het zuiden van Ethiopië. De Guji wordt ook wel ‘wilde koffie’ genoemd, doordat het natuurlijk groeit in het bos tussen de mango, bananen, papaja en avocado planten. En deze smaken ga je absoluut terugproeven in de koffie!

GEEN HOOGTEVREES HOOP IK: Want deze koffie groeit op een hoge hoogte van 2200 meter! Dat brengt extra smaken en complexiteit. Daarnaast wordt deze koffie met vruchtvlees en al met z’n kont in de zon gelegd. Hierdoor drogen veel van de natuurlijke suikers van de vrucht in jouw koffieboon, wat ze lekker zoet maakt, Het is alsof je rijp fruit proeft, begin je al een beetje zin te krijgen?

Video afspelen

ROASTING - José Mollura

De Guji is uitgezocht en gebrand door onze head roaster José Mollura. Na meer dan 15 jaar in de koffie wereld weet José alles over koffie, van crop to cup.

José is slecht 1 van 3.500 Q-graders wereldwijd. Een Q-grader is zoals een vinoloog voor wijn. Elke keer weet hij weer de meest unieke groene bonen te ontdekken en de gekste smaken naar boven te halen bij het branden. Deze man heeft echt buitengewone knowhow van koffievariëteiten over de hele wereld.

WALK ON THE WILD SIDE

In deze koffie proef je de tropische zoetheid van mango en ananas. De lange en intense nasmaak gekenmerkt door tonen van chocola en karamel, maakt deze Microlot eentje die je niet wilt missen.

Guji
Guji
Guji

RADIKAAL GENIETEN

Land van herkomst: Ethiopië

Regio: Dambi Uddo

Roast date: 1 June 2021

Hoogte: 2200m

Proces: Natural

Hoeveelheid: 250 kg

INTENSITEIT
BITTERHEID
BODY
ACIDITEIT
Previous
Next

IN SEARCH FOR THE BEST CUP

José heeft vele bezoeken aan koffielanden wereldwijd gedaan en elke keer weer de hoogste kwaliteit mee terug genomen. We brengen ons FairChain principe ook terug in onze Microlots. We zoeken speciaal naar Microlots die we ook in het land van herkomst kunnen branden. Dit lukt helaas niet altijd, deze Guji is in Nederland gebrand door José. 

BARISTA ADVIES

Heb je geen filter machine thuis? Of wil je niet gelijk alle Microlot bonen in je machine doen? Maar wil je wel van deze de Huila genieten? 
Dan is deze V60 set helemaal wat voor jou!

V60 set + grinder

Met dit pakket maal je de bonen vers thuis en maak je gemakkelijk een kopje FairChain Microlot koffie. Met de V60 haal alles uit de Huila, van diepe chocolade en amandel smaken tot de fruitige tonen van groene appel.

In dit pakket zit:

  • Hario V60 set
  • Hario handmolen
V60 set

FILTER KOFFIE

Maak je een filter koffie? Dan breng je de karamel smaken mooi naar boven en heeft de koffie een fruitige afdronk van sinaasappel en grapefruit.

ESPRESSO KOFFIE

Zet je een Espresso? Dan haal je het beste de diepe karamel, suikerriet zoetheid en pure choco uit de bonen.

BEN ER ALTIJD ALS EERSTE BIJ!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van onze nieuwe Microlots. Omdat we deze in kleine porties roosteren, gaan ze meestal heel snel. Na koffie-abonnees hebben nieuwsbrief-abonnees altijd de eerste lading, daarna is het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Schrijf je dus vandaag nog in!