Microlot: La Plata

Wissen

wat is een Microlot eigenlijk?

New generation new techniques

Een jong Colombiaans stel verbouwd deze koffie. Zij hebben alle kennis meegekregen uit de familie, maar blijven zelf toch op zoek naar nieuwe technieken om next level smaken te ontdekken.

Eerst fermenteren zij de boon met bes in de buitenlucht tot wel 36 uur, daarna zetten ze alles in afgesloten tanks voor nog eens 24 uur. Anearobic fermentation wordt dit ook wel genoemd. Hierdoor trekken nog meer smaken van de bes nog meer in de boon en wordt de koffie fruitiger. De regio waar deze boon vandaan komt heet niet voor niets El Diamante.

FARMER - Campos Roa

De Microlot La Plata wordt verbouwd door Derlin Roa en Diego Campos. Dit coffee-power-couple heeft de wereld afgereisd en de prijzen kast gevuld met World Championship Barista bekers, van wedstrijden in Colombia tot Londen en Milaan.

Nu hebben zij zich terug getrokken en wonen ze op het platteland. Samen met koffieboer Elias Roa (herinner je de Microlot Huila nog?), neemt dit jonge Colombiaanse koffie verbouwen ‘to the next generation’. Met hun jong en gedreven geest kijken zij elke dag hoe ze nieuwe smaken in hun boon kunnen krijgen op hun boerderij in El Diamante, La Plata.

La Plata

ROASTING - LUIS FERNANDO

Luis heeft het zijn levens missie gemaakt om de beste bonen te vinden en deze tot in perfectie te branden. Om elke variabel in het brand process te controleren en tot in perfectie uit te werken, maakt Luis eerst test-roasts in kleine batches. Als hij de perfecte brand profiel heeft gevonden, stapt hij over op het grote werk. 

Voor de La Plata heeft Luis gekozen voor een medium roast, waardoor de fruitigheid naar boven komt samen met noot-achtige ondertonen. Geniet van deze smaak bom!

La Plata
Video afspelen

HEy TIJGER!

Laat het zwemmen in Bacardi Lemon maar zitten. Deze tijger is niet te temmen.
Microlot La Plata heeft een jungle aan smaken, met noot-achtige ondertonen en een kick van citrus vruchten.
Hé, die laatste die was van mij hé!

La Plata
La Plata
La Plata
La Plata

RADIKAAL GENIETEN

Land van herkomst: Colombia

Regio: Huila

Plaats: La Plata, El Diamante

Hoogte: 1950m

Proces: Gewassen

Hoeveelheid: 250 kg

INTENSITEIT
BITTERHEID
BODY
ACIDITEIT
Previous
Next

IN SEARCH FOR THE BEST CUP

Ons bezoek aan het prachtige Amor Perfecto in Colombia. Altijd goed om mede impact makers en helemaal FairChain strijders op te zoeken zoals Luis.

BARISTA ADVIES

Heb je geen filter machine thuis? Of wil je niet gelijk alle Microlot bonen in je machine doen? Maar wil je wel van deze de Huila genieten? 
Dan is deze V60 set helemaal wat voor jou!

V60 set + grinder

Met dit pakket maal je de bonen vers thuis en maak je gemakkelijk een kopje FairChain Microlot koffie. Met de V60 haal alles uit de Huila, van diepe chocolade en amandel smaken tot de fruitige tonen van groene appel.

In dit pakket zit:

  • Hario V60 set
  • Hario handmolen
V60 set

FILTER KOFFIE

Maak je een filter koffie? Dan breng je de karamel smaken mooi naar boven en heeft de koffie een fruitige afdronk van sinaasappel en grapefruit.

ESPRESSO KOFFIE

Zet je een Espresso? Dan haal je het beste de diepe karamel, suikerriet zoetheid en pure choco uit de bonen.

BEN ER ALTIJD ALS EERSTE BIJ!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van onze nieuwe Microlots. Omdat we deze in kleine porties roosteren, gaan ze meestal heel snel. Na koffie-abonnees hebben nieuwsbrief-abonnees altijd de eerste lading, daarna is het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Schrijf je dus vandaag nog in!