Microlot: Loja

Wisselende Microlot koffie

MICROLOT

MICROLOT

WAT PROEF JIJ ALLEMAAL IN ONZE KOFFIES?

FLAVOR AROMA WHEEL

Proef jij ook het verschil tussen Aroma rood en een singe estate koffie uit Ethiopië met een cuppingscore van 90 of hoger? Dan is ons nieuwe Chateau Moyee avontuur voor jou! Helm op, bepakking op de rug, want wij laten je koffies proeven waar de normale mens niet komt. En het tofste is; ook deze koffie wordt gebrand in het land van herkomst zodat we hier ook de helft van het geld achter laten in het land van herkomt.

READY TO GO ON THIS microlot JOURNEY?

been there done that microlot
NOG ZOVEEL NACHTJES SLAPEN TOT DE VOLGENDE 80+ MICROLOT!
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Nou denk je, wat is een Microlot eigenlijk?

De nieuwste microlot

LOJA

Loja
€9 - €30

LOJA- EQUADOR

Moyee presenteert in de Chateaux Moyee Series, een gloed nieuwe limited-edition FairChain koffie. De Loja – vernoemd naar de provincie uit Ecuador waar de koffie vandaan komt – heeft de Funky-time uitgevonden! Van karamel, pure chocolade, amandelen en marsepein, tot en met een funky afdronk van tonen van citroen, limoen en grapefruit – ALLE-GEK-HEID in 1 kopje dus!

Veel plezier met deze Microlot. Love it or hate it maar saai is’tie niet.

Smaak filter: brengt de volle aroma’s van marsepein mooi naar boven en heeft een acidische afdronk van sinaasappel en grapefruit.

Smaak espresso: Een volle krachtige zoete karamel dronk met pure cacao en citrus smaken op het einde. High-five!

WALNOOT, SINAASAPPEL EN GRAPEFRUIT!

Klaar voor dit circus van smaken? De Loja heeft diepe, funky tonen van karamel, pure chocolade, walnoten en amandelen. Samen met een fruitige afdronk van sinaasappel, limoen en grapefruit. 

De terroir van Equador is soms een beetje in de war, zoals hier op de Hacienda  van de familie Velez. Gelukkig voor ons, want de smaken zijn complex, goed proefbaar en gaan alle kanten op! Een echte aanrader voor de koffie geeks!

Zoetheid van suikerriet, Marsepein Met een AFDRONK van limoen

Op 1800m hoogte worden alleen de rijpste, rode bessen worden geplukt, met de hoogste concentratie suikers en meeste smaken. Bij de wetmill, worden de bonen gewassen in water en gedroogd. Na 3 weken rusten in de schaduw zijn ze klaar om gebrand te worden in Equador.

Land van herkomst: Ecuador

Regio: Loja

Farm: Cango Bajo

Soort: San Salvador

Seizoen: Mei tot Augustus

Hoogte: 1750 – 1850m

Proces: Gewassen

Hoeveelheid: 200 kg

INTENSITEIT
BITTERHEID
BODY
ACIDITEIT

Na 3 weken drogen in de schaduw, Daar wordt het nóg lekkerder van!

Grown by:
Jose van Hacienda Santa Gertudis

Het FairChain team ontmoete Jose tijdens een bezoek aan het Amazone gebied in Ecuador waar samen met de United Nations is gewerkt aan de FairChain chocolade van TheOtherBar.

Jose Luis Eguiguren is derde generatie koffie boer. Zijn overgrootvader was een legende, z’n opa een genie en zijn vader een levende mythe. Nu aan hem om de trots van de familie, samen met boeren uit Loja hoog te houden. En dat doen ze op 1800 meter hoogte! Hier komt het lekkerste water uit de Andes naar de farm. De Malacatos river vloeit door de Hacienda Santa Gertrudis.Jose oogst alleen de rijpste kersen, deze worden gewassen en gedroogd tot ze iets minder dan 11% vocht bevatten. Dit zorgt voor een explosieve smaak van walnoot, sinaasappel en grapefruit. Crazy…

Roasted by:
Manuel Romero

Manual is de Head Roaster bij Santa Gertrudis en is gespecialiseerd in het branden van Speciality Coffee. Samen met zijn team heeft hij 200 kilo van de beste bonen geselecteerd uit de oogst voor de Loja. Manual heeft de bonen perfect geroost zodat de zoete tonen naar boven komen maar de zure afdronk ook behouden wordt.

Al met al, brandt Manuel de Loja in 13 minuten en 29 seconden. Na 13.29 minuten heeft de boon een perfecte glans, wat ook wel de ‘luster phase’ wordt genoemd.

Manual brand de koffie tot in de kern, zodat de zoete tonen naar boven komen maar ook de acidische afdronk er nog goed in zit. De “after taste” is eigenlijk niet goed te beschrijven.

Love it or hate it but Manual wont let you forget it.

 

Alleen de rijpste bessen worden geplukt, met de hoogste concentratie suikers

BREW GUIDE

Drip

Filter

Filterkoffie brengt de karamel mooi naar boven en heeft een fruitige afdronk van sinaasappel en grapefruit.

Espresso machine

ESPRESSO

Zet je een Espresso? Dan haal je het beste de diepe karamel, suikerriet zoetheid en pure choco uit de bonen.

BEN ER ALS EERSTE BIJ!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van onze nieuwe Microlots. Omdat we deze in kleine porties roosteren, gaan ze meestal heel snel. Na koffie-abonnees hebben nieuwsbrief-abonnees altijd de eerste lading, daarna is het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Schrijf je dus vandaag nog in!